14:23 H
 
 BODEGUES
DO TARRAGONA
L’origen de la Denominació d’Origen “Tarragona” no és conegut amb exactitud. Vestigis històrics assenyalen que la vinya es conreava a Tarragona quan les colònies gregues s’assentaven més al nord de la costa catalana. Això no obstant, l’Imperi Romà fou el veritable impulsor dels vins en aquestes comarques. L’inici de la denominació Tarragona coincideix amb el desenvolupament implantat per l’Imperi Romà. Els territoris de la Tarraconense destacaven pel seus vins i es consideraven dels més privilegiats de l’Imperi.

A pesar de tot això, l’Imperi Romà va ésser el veritable potenciador dels vins tarragonins, tant per la seva labor de comercialització com pel fet de ser els iniciadors de la denominació “Tarragona”. Aquesta denominació indicava la zona on es produïa el vi, el qual era apreciat d’un costat a altre de l’Imperi, com ho demostren escrits d’autors llatins del segle I, com Silvi Itàlic, Marcial i Plini el Jove.

Al segle XII es comencen a destacar les qualitats d’algunes zones vinícoles tarragonines, i s’inicia una recuperació que, a pesar d’algunes plagues com la fil·loxera, ha arribat fins els nostres dies.

Els vinicultors tarragonins sempre han fet front a totes les adversitats que se’ls han presentat. Aquest fet ha permès que nosaltres puguem gaudir d’un vi exquisit, reconegut internacionalment i respectat per la seva gran qualitat, que és, sense dubte, una de les seves característiques més destacades.

www.dotarragona.cat
 
copyright © LA LLAVOR DELS ORIGENS | DISEÑO WEB PRIMERPLANO www.primerplano.net | Google Analytics