14:23 H
 
 RECEPTES
CEBA FARCIDA
Farcir vegetals amb carn és un tret comú a tota la mediterrània. La ceba ja es conreava a Sumèria l'any 6.000 a.C. i després va arribar a Egipte d'on va passar al receptari de la majoria de pobles mediterranis. Aquest plat el trobem a Catalunya a la comarca de l'Anoia.

INGREDIENTS:

4 cebes de Figueres grosses, 200 gr. de carn picada de porc, 200 gr. de carn picada de vedella, 15 gr. de pinyons, 20 gr. de panses, 1 got de llet, 30 gr. de farina, oli d'oliva, sal i pebre negre mòlt.

ELABORACIÓ:

Escaliveu les cebes senceres al forn a 200ºC durant 45 min. aproximadament (comproveu que són cuites). Un cop fredes, feu un tall a la part inferior de la ceba, deixant el nus de la ceba de base (per a que no es desmontin les capes). Pel.leu-les i buideu-les treient-ne les capes del centre deixant un forat per omplir al mig de les cebes. Reserveu tots els cors de les cebes. A part, en una cassola amb oli, daureu els pinyons i les panses, afegiu les carns picades i sal i pebre i feu-les coure fins que siguin ben rosses. Trinxeu els cors de les cebes i afegiu-los a la cassola on estiu coent les carns, deixeu coure 5 minuts més. Afegiu-hi la farina i coeu-la un parell de minuts i aboqueu la llet, feu-ho coure tot 5 minuts més. Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho refredar. Ompliu les cebes amb aquesta barreja, poseu-hi formatge ratllat per sobre i gratineu-les.

ALTRES RECEPTES SIMILARS QUE HEM SELECCIONAT:
  • Gastroteca: www.gastroteca.cat


 
copyright © LA LLAVOR DELS ORIGENS | DISEÑO WEB PRIMERPLANO www.primerplano.net | Google Analytics