14:23 H
 
 RECEPTES
GASTROTECA.CAT
La gastroteca.cat és un portal web per a la promoció i difusió de la gastronomia catalana, els productes locals i el turisme ecogastronòmic, oferint un canal d'enllaç interactiu i dinàmic al servei dels professionals i consumidors d'aquests sectors.

L’origen del concepte "gastroteca" es fonamenta en l'arrel etimològica grega dels termes "gastro", que fa referència a menjar, aliment, i "théka", que fa referència a dipòsit, arxiu. Històricament ambdós termes s’han adaptat a nombroses llengües modernes, fet que facilita que "gastroteca" es pugui reconèixer i identificar fàcilment amb un projecte emmarcat en l'àmbit de la gastronomia i el producte agroalimentari. D'altra banda, es dóna la particularitat que en català el terme "teca" té el sentit de menjar, fet que també ens remet a l'alimentació.

El terme "turisme ecogastronòmic" s'emmarca en el model "slow food" i l'ecogastronomia, que posa en valor i promou els producte en el seu entorn (ecosistema), adreçant-se per tant a aquell públic cada cop més nombrós que es desplaça per conèixer, experimentar, assaborir... el producte en el seu lloc d'origen, generant tanmateix sinèrgies entre producte, gastronomia i territori.

www.gastroteca.cat

 
copyright © LA LLAVOR DELS ORIGENS | DISEÑO WEB PRIMERPLANO www.primerplano.net | Google Analytics