14:23 H
 
 RECEPTES
SUQUET DE PEIX
El suquet de peix a tota la Costa Brava era l’antic plat d’urgència dels pescadors, sovint l’elaboraven a bord utilitzant els peixos malmesos o més difícils de vendre. A les barques es coïa el peix dins un suc, la cuina de restaurant ha evolucionat els suquets amb altres tècniques.

INGREDIENTS:

½ kg de mussola, 1 cua de rap de 1kg, 1 kg de musclos, 2 cebes de Figueres, 4 tomàquets madurs, ½ kg de patates, 1 copa de cognac, 1 copa de vi blanc, 1l de fumet (brou amb espines i cap de rap, verdures i vi blanc).

Per la picada: 2 dents d’all, julivert, safrà.

ELABORACIÓ:

Prepareu un fumet blanc de peix. Poseu en una olla amb aigua les espines dels peixos, 1 porro, 1 pastanaga, 1 ceba; feu-ho bullir 45 minuts. Col.leu-ho, afegiu un got d’oli d’oliva i un got de vi blanc i deixeu-ho infusionar durant 20 minuts. En una cassola ample, prepareu el sofregit amb la ceba picada i el tomàquet, deixeu-lo confitar. Afegiu el cognac i el vi blanc i deixeu-ho reduïr. Quan haguin reduït els alcohols, afegiu les patates pelades i tallades, enrossiu-les un parell de minuts. Mulleu amb el fumet de peix i feu-ho bullir tot. A part salpebreu el peix i enfarineu-lo. Afegiu-lo a la cassola quan estigui bullint, i les patates estiguin cuites. Feu-ho coure 3 minuts. Feu obrir els muscles també dins la cassola tapada. Prepareu una picada amb all, julivert i safrà torrat, deixateu-la amb oli. Afegiu-la a la cassola al final de la cocció.

ALTRES RECEPTES SIMILARS QUE HEM SELECCIONAT:
  • Gastroteca: www.gastroteca.cat


 
copyright © LA LLAVOR DELS ORIGENS | DISEÑO WEB PRIMERPLANO www.primerplano.net | Google Analytics