14:23 H
 
 RECEPTES
ÀNEC AMB FIGUES SEQUES
Aquesta recepta la trobem a la cuina empordanesa, que combina dolç i salat. On també s'utilitzen i es valoren molt els ànecs, és als aiguamolls de l'Empordà, un lloc idoni pels ànecs per ser lloc de pas d'aus migratòries. Les figues s'han d’hidratar abans de ser cuinades.

INGREDIENTS:

Confit d'al.lons d'ànec, 2 per persona.

Per la salsa de figues: 1 ceba de Figueres, 2 tomàquets pera, 2 dents d'all, ½ branca de canyella, farigola, 100 g figues seques, porto vell, 1l de brou d'ànec (fet amb els ossos de l'ànec daurats i verdures), sal, pebre i oli d'oliva.

Per fer la picada: 1 dent d'all, 1 grapadet d'ametlles, 1 carquinyoli i 1 branca de julivert.

ELABORACIÓ:

Remulleu les figues en porto 12 hores abans, per tal de que s'hidratin. Feu un sofregit amb la ceba, el tomàquet i les herbes. Escorreu les figues i reserveu el porto. Afegiu-les al sofregit i mulleu amb una part de el porto. Feu-ho reduïr, bullir fins que s'evaporin els alcohols. Afegiu-hi el brou d'ànec i feu-ho bullir 45 minuts. Prepareu la picada amb un morter i afegiu-la a la salsa. Bulliu-ho fins que la salsa estigui lligada. Daureu al forn els al.lons d'ànec, fins treguin tot el greix I estiguin daurats. Serviu els al.lons amb la salsa per sobre i decoreu amb una mica de julivert picat.

ALTRES RECEPTES SIMILARS QUE HEM SELECCIONAT:
  • Gastroteca: www.gastroteca.cat


 
copyright © LA LLAVOR DELS ORIGENS | DISEÑO WEB PRIMERPLANO www.primerplano.net | Google Analytics